Vartojimo paskola: ką reikėtų žinoti?

 

Šiandien pritrūkus pinigų, galima greitai ir nebrangiai pasiskolinti iš įvairių kreditorių. Lietuvoje paskolas siūlo bankai, kredito unijos, paprastų žmonių skolinimosi platformos, greitųjų kreditų bendrovės. Jų siūlomos paskolos yra įvairios ir skirtingos, tad jeigu Jums reikalinga vartojimo paskola, reikėtų šiek tiek pasidomėti apie tai iš anksto.

 

Kada verta skolintis?

Daug žmonių mano, kad   vartojimo paskola yra suteikiama bet kokiam tikslui. Iš esmės yra panašiai, bankas ar kredito unija neklausia, kur leisite pinigus. Tačiau tam, kad paskola būtų atsakinga, labai svarbu patiems įvertinti skolinimosi tikslą. Reikėtų skolintis tik tokioms išlaidoms, kurios yra būtinos ir svarbios. Pavyzdžiui, kai reikalinga paskola automobiliui, kai pritrūko pinigų gydymui ar staiga reikia remonto namuose. Tokios išlaidos yra gana svarbios. Nereikia skolintis atostogoms ar pramogoms, kurios nėra būtinos išlaidos.

 

Kiek kainuoja vartojimo paskola?

Tai yra vienas svarbiausių dalykų, apie kuriuos reikėtų pagalvoti prieš skolinantis pinigus. Reikia žinoti, jog vartojimui skirta paskola yra gana brangi. Tai tikrai nėra nemokami pinigai. \pavyzdžiui, banke vartojimo paskolos palūkanos gali siekti net keliolika procentų, o tai labai stipriai išaugina galutinę paskolos kainą. Tai reiškia, jog Jums reikia atiduoti daug daugiau pinigų, nei skolinatės.

 

Kiek mažesniu procentus ir patrauklesnius pasiūlymus siūlo kredito unijos arba smulkiojo kretikavimo platformos. Tad prieš skolinantis, labai svarbu įvertinti skirtingų kreditorių pasiūlymus, kad išsirinktumėte geriausią ir gautumėte paskolą žemiausia kaina.

 

Kur geriausia skolintis?

Kad sužinotumėte, kur išduodama vartojimo paskola patraukliomis kainomis, pasidomėkite skirtingų kreditorių pasiūlymais. Pirmiausia, įvertinti siūlomas sąlygas galite pasinaudoję paskolų skaičiuoklės. Jeigu žinote, kokia pinigų suma Jums reikalinga, nurodykite tai. Taip pat nurodykite laikotarpį, per kurį grąžinsite paskolą. Skaičiuoklė apskaičiuos, kiek paskola Jums kainuotų ir kokios būtų mėnesinės įmokos. Pasinaudokite skirtingų kreditorių paskolų skaičiuoklėmis, kad galėtumėte įvertinti, kokie yra jų pasiūlymai.

 

Ar galima derėtis?

Nors tai žino mažai žmonių, tačiau galima derėtis su kredito įstaigomis. Jeigu Jums pateiktas pasiūlymas atrodo per brangus, o kitas kreditorius pasiūlė geresnę kainą, tai gali būti puikus argumentas deryboms. Praneškite apie tai, kad gavote geresnį pasiūlymą ir didelė tikimybė, kad norintys pritraukti klientą kreditoriai savo pasiūlytą kainą sumažins. Taip paskola Jums kainuos mažiau.