Dantų implantų priežiūra gali būti visai nesudėtinga

Kai kam naujus, bet neišvengiamus dalykus prižiūrėti gali atrodyti sudėtinga. Tačiau žinant tam tikrus dalykus, požiūris gali pasikeisti ir tai tapti kasdiene rutina. Jeigu nutiko taip, kad dantų implantai buvo pasirinkti, juos bet kuriuo atveju reikia prižiūrėti. Kad priežiūra būtų kaip įmanoma paprastesnė ir lengviau suprantama, šį straipsnį parengėme būtent tam, kad suteiktume paprastą ir aiškią informaciją, kaip viską reikėtų atlikti.

Tarpdančių valymas yra labai svarbus

Kaip ir įprastiems dantims, taip ir implantams turėtumėte skirti ypatingą dėmesį, nes ten susikaupia didžiausia dalis nešvarumų, kuriuos pakankamai sunku išvalyti. Todėl reikėtų naudoti specialias priemones, kad kaip įmanoma labiau jos būtų pašalintos. Tam kuo puikiausiai gali tikti siūlai, specialios priemonės tarpdančiams valyti. Kai kurie galvoja, kad tinkamai priežiūrai pakanka juos valytis tik su dantų šepetėliu, bet dažnu atveju, jis negali pasiekti visų sunkiau pasiekiamų tarpų, todėl jiems turi būti skirtas atskiras dėmesys. Jeigu norite užtikrinti jų švarą, su šiomis priemonėmis reikėtų dantų tarpus valyti du kartus per dieną, tai yra ryte ir vakare.

Tinkamas dantų šepetėlis ir pasta

Be šių dviejų komponentų turbūt negalėtume prižiūrėti nei savo įprastų dantų, nei implantų. Kuomet dantų šepetėliu ir dantų pasta yra valomi įprasti dantys, tai yra daugiau galimybių varijuoti ir rinktis vis skirtingus variantus. Tačiau turint dantų implantus tokios plačios galimybės nėra. Tad šiuos dalykus reikia rinktis itin atsakingai:

  • Kad implantas nebūtų pažeistas, reikėtų rinktis ne per daug kietą šepetėlį, kad lengvai, sukamaisiais judesiais būtų galima pašalinti visus susidariusius nešvarumus.
  • Dantų pasta turėtų būti paprasta, nereikėtų rinktis balinamosios arba su fluoru, nes šios medžiagos esančios jų sudėtyje gali pakenkti implanto paviršiui ir taip jis bus lengviau pažeidžiamas.

Odontologo apžiūra

Turint dantų implantus reikia žinoti, kad kas tam tikrą laiką reikės lankytis pas odontologą, kad jis galėtų apžiūrėti jų būklę, patikrinti, ar viskas yra gerai ir jeigu reikia skirti gydymą ar atlikti kitas reikiamas procedūras. Todėl apsilankymai pas juos turi būti reguliarūs. Jeigu problema bus uždelsta, tuomet galima sulaukti tikrai neigiamų pasekmių, kurios ne tik kainuos brangiai, bet ir jų gydymo laikas bus ilgas, kas iš jūsų atims pakankamai daug laiko. Atsiradusias problemas žymiai paprasčiau yra spręsti tada, kai jos dar nėra įsisenėjusios.