Kvarcinio ir marmurinio stalviršio priežiūra

Norint, kad bet kokio daikto paviršius visada atrodytų švariai, ne taip greitai būtų nudėvimas, visada reikia žinoti, kaip jį tinkamai prižiūrėti. Vienos rūšies medžiagos reikalauja didesnio dėmesio, kitos mažesnio, bet tikrai viską reikia prižiūrėti. Kadangi virtuvėje praleidžiame pakankamai nemažai laiko, ten gaminame, todėl natūralu, kad jie nusitepa arba specialias medžiagas reikia prižiūrėti skirtingai, nei kad esame įpratę. Kadangi kvarco ir marmuro stalviršiai yra pasirenkami pakankamai dažnai, todėl šiame straipsnyje norime papasakoti kiek daugiau apie jų priežiūrą, galbūt sužinosite naujų ar paprastesnių būdų, kaip juos tinkamai reikėtų prižiūrėti.

Kvarcinio stalviršio priežiūra

Kaip žinia, pats kvarcas yra pakankamai tvirta medžiaga, todėl kai kam gali atrodyti, kad jai skirti daug priežiūros nereikia. Tačiau kasdienis valymas po maisto ruošimo yra būtinas ir tam puikiai tinka drėgna šluostė, papildomų valiklių naudoti nėra būtina. Aišku, jeigu norite, kad toks stalviršis blizgėtų, tuomet galima rinktis specialius valiklius, skirtus tokiai medžiagai. Taip pat verta žinoti ir tai, kad universalių valiklių nerekomenduojama, nes tam tikrais atvejais nežinia, kokios ten medžiagos sudėtos, o nors jau minėjome, kad kvarcas yra tvirta medžiaga, tačiau dažnas valymas netinkamais valikliais ilgainiui gali jam pakenkti. Todėl jeigu nenorite rizikuoti, verta rinktis tik tai medžiagai skirtus valiklius, nes tokie stalviršiai nėra patys pigiausi, todėl ir jų pakeitimas gali kainuoti nemažai.

Marmurinio stalviršio priežiūra

Nors marmuras ir yra labai puošni ir graži medžiaga, tačiau jai reikia skirti pakankamai daugiau dėmesio, nei kad lyginti su kvarcinio stalviršio priežiūra. Kadangi ji yra lengviau subraižoma, tai pirmoji taisyklė, kurios reikėtų laikytis yra ta, kad paviršiaus nereikėtų valyti su šiurkščia šluoste. Tikriausiai daugelis žino šį faktą, kad lietas marmuras yra atsparus karščiui, tad šiltus daiktus kuo puikiausiai galima dėti ant jo, bet maisto produktus, kurie turi rūgšties, geriau dėti į šalį, nes rūgštis gali jam pakenkti. O jeigu jau gaminote maistą ir ant jo pateko rūgšties, tokių dėmių geriau nepamiršti nuvalyti. Jeigu norite tinkamai prižiūrėti tokį paviršių, tuomet rinkitės specialius valiklius, kurie leistų ir švariai nuvalyti ir jam nepakenkti.

Kurį variantą lengviau prižiūrėti?

Kaip matome, tiek vienas, tiek kitas variantas turi ir pliusų ir minusų, jeigu bus kalbama apie priežiūrą. Tačiau kokį virtuvės stalviršį pasirinksite priklausys tik nuo jūsų pačių, kokios virtuvės norite ir panašiai. Pasirinkus tinkamus valiklius ir laikantis tam tikrų taisyklių galėsite kuo puikiausiai prižiūrėti tiek vieną, tiek kitą variantą, todėl problemų kilti neturėtų ir kiekvienas pasirinkimas gali būti geras.