Omletas – dažniausias pasirinkimas pusryčiams

Daugelis žino, kad pusryčius valgyti privaloma, nes tokių būdu galima pasisemti nemažai energijos ateinančiai dienai. Dažniausiai pusryčių pasirinkimas yra nesunkus patiekalas, kuris greitai pasigamina. Vienas pačių populiariausių patiekalų, kurį renkasi dažnas yra omletas, tad apie jį plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Platus omletų pasirinkimas

Kasdien valgant tokius pačius pusryčius praėjus tam tikram laikui jis atsibosta ir norisi kažko naujo. Tačiau renkantis omletus, galite varijuoti tarp įvairių variantų, todėl toks maistas taip greitai neatsibos, nes kasdien galima pasigaminti vis kitokį variantą. Jį rinktis yra labai geras variantas, nes toks maistas gali būti tiek su mėsa, tiek vegetariškas, tad tokiu maistu praktiškai gali mėgautis kiekvienas. Omletas nesunkiai gali būti pagaminamas iš likučių, kurie yra šaldytuve, tad pusryčiauti galėsite ne tik skaniai, bet ir nereikės išmesti likusio maisto. Omleto papildomi ingredientai gali būti patys įvairiausi, svarbu nebijoti eksperimentuoti ir atrasti sau patinkančius skonius.

Kaip taisyklingai gaminti omletą?

Kad omletas išeitų skanus ir tinkamai iškeptas, reikia laikytis tam tikrų taisyklių:

  • Omleto konsistencija bus tinkama, kai kiaušinis bus išplaktas tinkamai. Tad jis turėtų būti plakamas tol, kol masė bus vientisa, nesimatys atskirų baltymų dalių. Taip pat plakama masė turėtų nedaug suputoti, tada bus ženklas, kad kiaušinis išplaktas tinkamai.
  • Skaniausia omletą kepti ant sviesto. Tad į įkaitintą keptuvę reikėtų įdėti gabalėlį sviesto. Kad jis nesudegtų, į jį reikėtų įpilti nedidelį kiekį aliejaus.
  • Kai omleto masę supilsite į keptuvę, ją reikėtų palengva maišyti, kad ji neprikeptų prie keptuvės. Omleto svarbu neplakti ir nevartyti, nes iškepęs toks patiekalas jau nebegalės būti vadinamas omletu.
  • Kai kepamoje masėje jau nebeliks skysčio, maišyti pakanka ir reikėtų palaukti, dar apie pusę minutės, kad omletas visiškai sukeptų. Beje, tokį patiekalą reikėtų kepti ant nedidelės ugnies, kad šiame žingsnyje, kuomet nemaišote, jis neprisviltų.
  • Kai omletas jau bus iškeptas, jo vieną pusę reikėtų užlenkti. Iš tos sulenktos puses su mentele verskite visą omletą į lėkštę ir tokiu būdu užsilenks kitas omleto kampas.

Kuo geriausia gardinti omletą?

Vėlgi, į šį klausimą atsakyti labai sunku, nes kiekvieno skonis yra individualus. Tačiau omletą galima gardinti su kietuoju sūriu, grybais, špinatais, kumpeliu ir kitais panašiais produktais. Prie jo galite pasidaryti lengvus padažus, kurie dar labiau pagardins ir taip skanų patiekalą.